сряда, 7 август 2013 г.

Стандартна ситуация в Хюстън:

Излизаш си с познати, отивате и сядате някъде на кафе, 'щото само това се прави в Хюстън(Хасково), но по някое време усещаш ужасен глад. Проблемът обаче е, че за ядене продават САМО дюнери, но ти никога не си си взимал (по причини отвъд въображението на всяко разумно същество).

Проблемът (2): Всяка дюнерджийница е уникална и твърдяща, че е най-добрата в града.

Просото решение: Питай човек, който е обиколил всичките.

-------------------------------

Дюнерджийница "Супер Вкустоиика!"

Мазнина: 10 / 10
Засищане: 11 / 10
Свежест: 2 / 10
Презентация: 4 / 10
Обща оценка: 6 / 10

Нека си го кажем в прав тескт:
Това е най-мазният дюнер, който можеш да намериш в града - мазнината му идва предимно от пържените му картофи, които от фритюрника, влизат директно в палачинката / питката, без възможност да окапе дори и част от олиото.Видът на дюнера не е кой знае какво - увит в хартия->найлон->хартия, съдържанието му енкапсулирано в наребрена палачинка, от която излиза леко прегоряло / недопечено месо и златисти картофи. Докато засищането с такъв дюнер е изключително лесно (един среден дюнер е повече от колкото нормален човек може да понесе), чувството за вина, поради нанесените поражения на организма ти ще те преследва цял ден. От към свежест на дюнера: (2 -3 резенчета домати и малко зеле и лук, ако душа пожелае) определено се иска още. Хората идващи от Казанлък и околността определено се спират пред това заведение и го хвалят.

-------------------------------

Дюнерджийницата в Орфей
Мазнина: 8 / 10
Засищане: 9 / 10
Свежест: 3 / 10
Презентация: 4 / 10
Обща оценка: 7 / 10
Когото и да питаш в града, на въпроса "Къде са дюнерите в Орфей?" всеки ще те насочи към това местенце. Дори и да не изглежда много уютно, тук правят едни от най-добрите дюнери в града. Обикновено опашката отпред винаги е голяма, но чакането си заслужава. Този дюнер е по-лек от "Супер Вкустоиика!", но това по никакъв начин не повлиява негативно на вкуса му. С композиция, близка на "Супер Вкустоиика!" този дюнер би заситил всяка твоя прищявка за нещо нездравословно без да те кара да се чувстваш, сякаш си разлял токсични отпадъци в стомаха си.

-------------------------------
Дюнерджийницата срещу Общината

Мазнина: 7 / 10
Засищане: 9 / 10
Свежест: 6 / 10
Презентация: 8 / 10
Обща оценка: 9 / 10

Наскоро отворилата дюнерджийница срещу общината се радва на много нови и доволни клиенти и то с причина - свежестта на продуктите, качестовото на обслужването - незаменими. Специалният им сос (на млечна основа) е идеално балансиран - не е прекалено кисел, има лек, мистериозен вкус на незнайна билка - просто страхотно. Успели са да балансират вкусовете си така, че никой един от тях да не засенчва другия - идеална хармония. Замислих се, дали само аз не мисля така, но когато видях как от съседната бутка за пица отиват и си купуват дюнери от там... Единствената причина по която не давам оценка 10 / 10 на мястото е, че все още не е достигнало нивото на гръцките дюнери от Пловдив.

---------------------------------

Дюнерджийница "Fresh"

Мазнина: 4 / 10
Засищане: 4 / 10
Свежест: 3 / 10
Презентация: 8 / 10
Обща оценка: 4 / 10

Какво мога да кажа за това място... Сухо месо, сухи картофи, малко зеленчуци - не е моят тип дюнер. Бих искал да кажа нещо хубаво за местенцето, но наистина не мога да намеря какво, но ако предпочитате по-сухите храни това е мястото.--Сигурен съм, че има още доста заведения за бързо хранене от този тип, които не съм покрил, но съм сигурен, че ако поразпиташ тук - там ще намериш нужната информация.